fbpx
Geen redenen om de verkiezingen van 25 mei uit te stellen

GFC NIEUWS- Vooralsnog zijn er geen redenen om de verkiezingen van 25 mei 2020 uit te stellen, gelet op de maatregelen die het ministerie heeft getroffen.

Zo zijn de trainingen van stembureaupersoneel voor twee weken opgeschort. Voorheen betrof het groepen van 100 of meer personen. Het ministerie heeft het aantal mensen teruggebracht.

De registratie van politieke organisaties is nu gaande bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). De voorzorgsmaatregelen zijn in acht genomen door het CHS, waarbij ook hier kleine groepen mensen worden toegelaten.

Sollicitatie ten behoeve van werving voor Colportage werkzaamheden is nu gaande. Geselecteerden zullen worden getraind in kleine groepen.

De training van het hoofdstembureau zal normaal geschieden op 23 maart en wel in kleine groepen.

De dag der kandidaatstelling zal normaal plaatsvinden op 9 april bij de hoofdstembureau’s

Religieuze aangelegenheden

Religieuze groepen krijgen de instructie mee het aantal bezoekers te beperken (onder de 100) en met voldoende afstand van minimaal anderhalve meter van elkaar.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…