Geen pret om weken in coma aan een beademingsapparaat te liggen na besmetting met corona

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE – Artsen en verpleegkundigen die op de intensive care werken kunnen het beamen: het is helemaal geen pretje! Erger nog: het kan vreselijk zijn.

Coronapatiënten die noodgedwongen aan een beademingsapparaat moeten worden verbonden hebben op een gegeven moment niet de kracht meer om zelf te ademen. Ze zijn als het ware totaal uitgeput en dreigen te stikken. Artsen zijn dan genoodzaakt om een buisje via de keel in de longen te plaatsen zodat er mechanisch kan worden beademd. De beademing wordt dan volledig overgenomen.

Deze patiënten met ernstige klachten gaan dood door verstikking indien ze niet aangesloten worden aan dit apparaat! Het voordeel is dat de patiënten niet zoveel merken hiervan, omdat ze meestal voor lange tijd, soms bijna een maand, onder narcose worden gebracht.

Het herstel na zo’n langdurige kunstmatige coma, indien de coronapatiënt het proces overleeft, kan lang duren. Soms maanden of langer dan een jaar. Sommigen van hen herstellen nooit helemaal van de bijkomende klachten. Onder meer het verlies van veel spiermassa doet veel kwaad. Ook infecties in de keel, erge keelpijn, keelschade en problemen of schade aan de luchtwegen zijn vaak de restverschijnselen.

ADVIES VAN TOPEXPERTS: BLIJF THUIS! INDIEN U NIET ANDERS KAN, BLIJF OP EEN AFSTAND VAN MINSTENS 2 METER VAN EEN IEDER! WAS UW HANDEN ZEER REGELMATIG OF GEBRUIK EEN ALCOHOLGEL (70%).

 

 

Overige berichten