fbpx
Geen paniek, er is genoeg voedsel

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begrijpt de heisa rond het hamsteren van voedsel niet.

Er is geen reden tot paniek, aangezien Suriname genoeg voedsel heeft. Behalve groente zijn er genoeg andere producten.

Tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam gaf de bewindsman met cijfers aan, hoe de situatie rond de voedselvoorziening eruit ziet. Er is genoeg rijst, volgende maand wordt er geoogst en er is ruim voldoende in de silo’s, garandeerde de minister.

Mocht er mogelijk in de toekomst geen voedingswaren geïmporteerd worden ,heeft ons land genoeg rijst, groenten, melk, vis, kippenvlees en eieren om te overleven.

Bovenop de huidige voorraden en productie zal de regering enkele zaken stimuleren zoals onder andere het toepassen van het hydroponics systeem, en het aanleggen van een moestuin.

Ook op langere termijn zijn er maatregelen om de voedselvoorziening te garanderen.

Suriname is onder meer gezegend met vruchtbaar grond. De minister riep de samenleving op niet mee te gaan met de hype maar juist het hoofd koel te houden.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.