fbpx
Geen grootse viering Augustusmaand vanwege Covid-19

GFC NIEUWS- De Hernhuttermaand staat ook wel bekend als Augustusmaand en is een bijzondere maand voor de Evangelische Broedergemeente (EBG) wereldwijd.

Het is niet alleen een maand van feesten, maar ook een maand van dankzeggen aan de Schepper voor zijn weldaden. Gebruikelijk wordt er een formele openingsdienst gehouden in de Grote Stadskerk en andere activiteiten gepland voor jongeren en ouderen, maar dit jaar is de viering vanwege de Covid-19-situatie anders, zegt Praeses Desire Peerwijk van de Evangelische Broedergemeente Suriname. “Er zijn wel diensten, maar die worden gehouden via de televisie en social media.

Peerwijk gaf verder aan dat de Commissie Augustusmaandviering korte programma’s en interviews doet via televisie en radio met als doel de gemeenschap zoveel als mogelijk te informeren over het belang van de herdenking van de Hernhuttermaand.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken erkent de zeer belangrijke rol, die religieuze organisaties in de samenleving hebben. Het is om die reden dat het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden als belangrijk prioriteitsgebied is aangemerkt. Vanuit deze verantwoordelijkheid wordt aandacht besteed aan de viering van de Hernhuttermaand.

De geschiedenis van deze feestmaand begon in Herrenhut op het landgoed Bertensdorf, waar graaf van Zinzendorf een aantal vluchtelingen vanuit Moravië ontving. De vluchtelingen waren in opstand gekomen tegen de Rooms-Katholieke leer van toen.

In feite heeft de EBG haar ontstaan te danken in de maand augustus. Ook hebben zich in deze maand een aantal markante gebeurtenissen voorgedaan, zoals de manifestatie van de Heilige Geest in Duitsland. Dat was het begin van een opwekking door de broeders en zusters; dankzij de Heilige geest werd vrede gesloten met elkaar. Daarna is gemeend om het evangelie wereldwijd te verkondigen en te vieren.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.