“Geen enkel kind raakte op school besmet”

GFC NIEUWSREDACTIE- Kinderen die recentelijk positief zijn getest op Covid-19, raakten niet besmet op school. De kinderen zijn buiten de school besmet geraakt.

Dit haalde arts Vern Nanhoe, vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid in Suriname, zaterdagavond aan tijdens een persconferentie.

De arts stelt leerkrachten en ouders gerust en vindt het onnodig dat er paniek wordt gezaaid door de lerarenvakbond.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Artsen geschokt: 1000x virale lading met Deltavariant

“Als de vakbond iets onduidelijk vindt, moeten die contact maken met ons om te kijken wat ze moet doen, maar geen paniek zaaien. Leerkrachten overstuur, ouders overstuur, scholen sluiten onnodig. Dat is niet de bedoeling. Daar hebben we protocollen voor”.

“Het beste is dat ze contact met ons maken als ze advies willen en niet zomaar overgaan tot sluiten van scholen. Dat is onverantwoord.”

Nanhoe zegt dat er minimaal gevaar is op besmetting op de scholen, indien een ieder zich houdt aan de protocollen en de Covid-maatregelen.

Leidinggevenden van scholen hebben hun probleem voorgelegd aan Nahoe, die hen gerust heeft kunnen stellen. Alleen mensen die fysiek contact hadden met de kinderen en geen mondkap droegen, zijn in quarantaine.

“Als we ons aan de bekende maatregelen houden en de leerkrachten daarop toezien, dan is er minimaal of geen gevaar”, benadrukte hij.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten