Geen duurzame oplossing voor petflessenprobleem

Alle voorlichting, waarschuwingen en inspanningen ten spijt: petflessen en ander afval ruïneren nog steeds het straatbeeld van Suriname en verstoppen nog steeds onze kreken. Er is nog steeds geen duurzame oplossing gekomen vanuit de overheid voor al die lege petflessen die in de natuur terechtkwamen. Massaal recyclen wil ook nog niet echt lukken.

Er zal daarom oplossingsgericht gewerkt moeten worden. Het invoeren van statiegeld op petflessen zou volgens velen het probleem helpen aanpakken.

Behalve de overheid heeft ook de samenleving een belangrijke rol in deze te vervullen. Honderden flessen liggen op de grond en drijven in het water. Met de wateroverlast wordt het petflessenprobleem extra zichtbaar.

Het districtscommissariaat heeft eerder deze week een trens aan de Anton Dragtenweg die was dichtgeslibd, moeten ophalen. Tijdens deze actie hebben de bestuursambtenaren geconstateerd dat de hoofdlozing die evenwijdig loopt aan de Anton Dragtenweg dichtgeslibd was vanwege onder andere de honderden petflessen die daarin terecht waren gekomen.(GFC)

Overige berichten