fbpx
Geen deelname NDP-fractie aan openbare vergadering vandaag

GFC NIEUWS- De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal vandaag niet deelnemen aan de openbare vergadering.

Dit besluit heeft de fractie genomen op advies van de gezondheidsautoriteit BOG, nadat gebleken is dat leden van de fractie zijn blootgesteld aan Covid-19 in s’ landsvergaderzaal op donderdag 15 oktober schrijft de fractie aan DNA-voorzitter Marinus Bee.

“Inmiddels hebben voornoemde leden zich laten testen door het BOG en hoewel het resultaat van de testen negatief is, heeft het BOG geadviseerd nog 10 quarantaine dagen in acht te nemen, aangezien het testen van individuen zonder symptomen, niet betrouwbaar is. Gelet op de grote verantwoordelijkheid die op ons allen rust met betrekking tot het indammen van de verspreiding van Covid-19, kan de NDP-fractie derhalve niet deelnemen aan de door u uitgeschreven openbare vergadering in het kader van 75 jaar Verenigde Naties.”

“Voorts vragen wij u om na deze quarantaine periode een huishoudelijke vergadering uit te schrijven, teneinde duidelijkheid te verkrijgen inzake de Covid-19-protocollen in DNA, in het belang van de veiligheid van de leden, het personeel en de bezoekers van DNA, alvorens wij verder gaan met de reguliere werkzaamheden.”

“Wij brengen desondanks de hartelijke felicitaties onzerzijds over aan de Verenigde Naties en wensen de organisatie veel succes toe in het verder realiseren van de oprichtingsidealen,” aldus de fractie van de NDP.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.