fbpx
Facebook Pagelike Widget

Geen criminele organisatie achter aantal vermiste minderjarigen

In februari 2015 werden acht processenverbaal van vermissing van minderjarigen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De gevallen hebben zich voorgedaan in de periode 31 december 2014 tot 18 januari 2015.

Het ging om afzonderlijke gevallen waarbij minderjarigen van huis waren weggelopen met onbekende bestemming, laat de PR van het KPS vandaag weten.

Uit het onderzoek is gebleken dat deze gevallen geen verband hebben met elkaar. Verder heeft de politie geen verband kunnen leggen met een mogelijke criminele organisatie.

Het onderzoek naar vermiste minderjarigen door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is reeds afgesloten.

De politie begon dit onderzoek naar aanleiding van de korte tijdspanne waarin minderjarigen vermist werden en terugkeerden naar huis.

Ondanks zij reeds terecht waren heeft de leiding van de politieorganisatie gemeend om een onderzoek in te stellen. Na onderzoek blijkt echter dat er geen criminele organisaties achter de vermissingen zitten.

Diverse redenen
Bij het geval van Stephanie M. blijkt dat de tiener vanaf 12 jaar drugs gebruikt en onder behandeling is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Vanwege haar drugsgebruik maakt de nu 17 jaar oude Stephanie het tot een gewoonte om van huis weg te lopen.

In een ander geval ging om een liefdesrelatie die is afgehandeld door de politie van het ressort Centrum en politie Jeugdzaken.

In de andere gevallen betreft het minderjarigen die het tot een gewoonte hebben gemaakt om van huis weg te lopen met onbekende bestemming. Na enkele dagen melden deze minderjarigen zich weer thuis aan en worden zij door de ouders naar de politie gebracht.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.