fbpx

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden.
Om de gemeenschap toch te voorzien van de nodige informatie, is een korte samenvatting gemaakt over de huidige Covid-situatie in ons land.
In de afgelopen week heeft de dalende trend zich voortgezet als het gaat om het aantal positieve gevallen. Aan de hand van de cijfers is een behoorlijke daling merkbaar in de grafiek, meldt CDS.
Het percentage positieve gevallen op het totaal aantal testen is verder gedaald van 16% naar 13%. Er is een dalende trend in opnamen in isolatiefaciliteiten (bezetting ca. 21%, vorige week 33%), op ziekenhuis/verpleegbedden (bezetting ca. 28%, vorige week 62%) en icu bedden (bezetting ca. 27%, vorige week 43%).
De regering van Suriname heeft enkele sectoren aan de hand van opgestelde protocollen, een aanvang laten maken met hun dienstverlening. Deze sectoren dienen zich te houden aan deze protocollen, die zijn opgesteld en aangeleverd door het Ministerie van Volksgezondheid. Ook de weekend lockdown is opgeheven.
Het ministerie van Volksgezondheid attendeert de samenleving er nogmaals op om zich aan de genomen maatregelen te houden, zodat deze dalende trend voortgezet kan worden. “Leef de maatregelen en de protocollen na. En vooral: mond- en neusbedekking dragen, handhygiëne in acht nemen en afstand houden van 1.5 meter.”

BEKIJK OOK
Surinaams Vrouwen Kollectief en Organic Movement