Geen aanwijzingen voor mensensmokkel bij Indiase filmploeg

GFC NIEUWSREDACTIE- Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de Indiase filmploeg, die nu in Suriname is, zich zou bezighouden met mensensmokkel, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De bewindsman zegt dat de controle normaal plaatsvindt en wordt iedereen die het land binnenkomt of uitgaat, gecontroleerd.

Dergelijke uitspraken moeten met voorzichtigheid gedaan worden, zegt Ramdin. ‘Anders kunnen we investeerders afschrikken, die mogelijk in Suriname geïnteresseerd zijn’, aldus de minister.

De Indiase filmploeg, Lavish Media Entertainment Private Limited, bracht de eerste week in oktober een kennismakingsbezoek aan minister Ramdin en president Chandrikapersad Santokhi.

De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, is ondanks de Covid-19-pandemie speciaal naar Suriname afgereisd om een filmopname te doen. Voor Suriname is het een uniek moment om investeerders uit de filmindustrie aan te trekken, werd aangehaald door Ramdin.

Lavish Media bestaat uit een groep van meer dan 40 personen, waaronder verschillende artiesten, zangers, acteurs, actrices en een filmploeg. Lavish Media Entertainment Private Limited is gevestigd in Delhi en is een van de beste filmproductie huizen. Ze maken deel uit van de film- en video-industrie, liet BIBIS optekenen.

Op social media is er echter veel ruis ontstaan over de aanwezigheid van de zogenaamde filmploeg in Suriname en zijn verschillende autoriteiten een onderzoek begonnen naar vermoedelijke mensensmokkel vanuit India via Suriname.

Het vermoeden bestaat dat Lavish Media & Entertainment een dekmantel is voor mensensmokkel. Zowel de immigratiedienst als grenscontrole is een onderzoek begonnen.