Geef minister Peneux toch alle ruimte

Vorige week vonden enkele negativisten het noodzakelijk om via GFC kritiek te leveren op de maatregelen die door onderwijsminister Robert Peneux zullen worden doorgevoerd. Onder meer een bekende columnist is van oordeel dat zaken aangaande het onderwijs in Suriname op een andere wijze moeten worden aangepakt.

Het is echter belangrijk om te weten dat er geen of weinigen zijn die meer verstand hebben van het onderwijsveld in Suriname, dan minister Robert Peneux. Peneux is de onderwijsexpert in Suriname! Om dan al binnen enkele weken na zijn aantreden ongefundeerde kritiek in de media te slingeren is onder meer om die reden beslist niet elegant.

Wij hebben in Suriname weinig krachten die op een hoog niveau goed kunnen presteren. Het zijn vaak de mensen die weinig verstand van zaken hebben die langs te zijlijn schreeuwen en onnodige kritiek leveren. Ze willen de indruk wekken kennis van zaken te hebben, die ze echter ontbreken.

Ik ben ervan overtuigd dat minister Peneux heus wel weet wat goed is voor het Surinaamse onderwijs. Geef deze kundige minister daarom alle ruimte om zijn werk te doen. Stop met het leveren van ondeskundige en zinloze kritiek!

Als onderwijsexpert zal hij het ministerie en alles wat met onderwijs te maken heeft zeer zeker op een beter niveau brengen.

Mevrouw C. Karto

Overige berichten