fbpx

Geef jezelf niet de schuld als je bent bedrogen door je partner!

INGEZONDEN– Velen kunnen niet meer functioneren zoals het hoort wanneer zij erachter komen dat ze zijn bedrogen door hun partner.

Vergis je niet; niet alleen vrouwen lijden onder bedrog, maar ook mannen. Behalve dat je boos wordt, ben je ontzettend verdrietig. Heeft hij (of zij) eigenlijk wel een idee wat de hele situatie met je doet?

Iedereen reageert natuurlijk anders op een situatie als deze. Er zullen mensen zijn die het bedrog makkelijk van zich kunnen afschudden en met opgeheven hoofd verder gaan. Maar het kan ook voelen alsof je hele wereld in elkaar stort. En dat kan zijn sporen achterlaten.

Je leest of hoort opmerkingen als: je gaat toch niet dood zonder hem/haar? Er zijn meer huizen dan kerken, laat die man/vrouw gaan; je vindt wel een betere.

Wat wij veelal vergeten is dat mensen die bedrogen worden een hoger risico lopen op geestelijke en lichamelijke problemen. Internationaal onderzoek linkt bedrog aan depressie en angst, en toont aan dat bedrog ook kan leiden tot risicovol en of suïcidaal gedrag.

BEKIJK OOK
Regering beoogt met grondconversie meer rechtszekerheid voor burgers

Slachtoffers van vreemdgangers lopen een grotere kans om naar de fles en/of drugs te grijpen. Ook zou deze groep meer kans hebben op het ontwikkelen van een eetstoornis (te veel of juist te weinig eten), of een sportobsessie en wordt ook het zelfbeeld van mensen beschadig.

Maar er is nog iets. Mensen die zichzelf de schuld geven van een vreemdgaande partner, zoals het gevoel dat het hun fout was of dat ze het hadden kunnen stoppen, hebben meer kans op risico gedrag.

Geef jezelf dus vooral niet de schuld als je bent bedrogen door je partner!

UMA Suriname

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..