Geef afvallen na de zwangerschap tijd

Het kan best zijn dat het afvallen na de bevalling niet heel gemakkelijk en snel gaat. Dit komt door de hormonale veranderingen. Laat je er niet door ontmoedigen. Minder eten is niet aan te raden, omdat je je lichaam dan in de “zuinige stand” brengt. Dat betekent dat je steeds minder eten nodig hebt om toe te nemen in gewicht. Daardoor heb je meer risico op het jojo-effect.

Een goede manier om na je zwangerschap weer op gewicht te komen, is het geven van borstvoeding. Tijdens de periode dat je borstvoeding geeft mag je best afvallen, maar doe dit met mate. Volg geen dieet. Hierdoor voel je je gauw futloos, vooral als je borstvoeding geeft. Op een goede manier op je voeding letten kan natuurlijk wel. Maar let op: het geven van borstvoeding vraagt veel extra calorieën (zo’n vijfhonderd kilocalorieën extra per dag), dus het is belangrijk om die daadwerkelijk binnen te krijgen.

Als je borstvoeding geeft en ondertussen goed op je eten let en beweegt, kun je geleidelijk afvallen. Houd de aangegeven hoeveelheden aan onder het kopje ‘Bewegen en eten na zwangerschap’. Zo weet je dat je alle benodigde voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt.

Overige berichten