fbpx

Gedupeerde Surinamers in Nederland voelen zich in de steek gelaten en vragen president om in te grijpen

GFC NIEUWS – Een aantal gedupeerde Surinamers die vanwege de coronamaatregelen zijn gestrand in Nederland, doen een dringend beroep op president Desi Bouterse om op de meest korte termijn in te grijpen.  Via de telefoon wordt aan GFC Nieuws verteld dat zij zich volledig in de steek gelaten voelen. Bovendien zijn ze van oordeel dat er niet eerlijk is bepaald wie wel of niet mee mag gaan op de eerstvolgende vlucht naar Suriname.

GFC Nieuws ontving dinsdag vervolgens het volgende ingezonden stuk van gedupeerden.

De voorbereiding voor de 2e repatriatievlucht uit Nederland is in volle gang. De SLM blijkt weer het alleenrecht hierop te hebben. KLM en TUI mochten eind maart van de Surinaamse overheid geen repatriatievluchten uitvoeren om de gestrande Surinamers in Nederland terug te vliegen.

Wel mochten deze twee vliegmaatschappijen met lege vliegtuigen de gestrande Nederlanders in Suriname ophalen.

De KLM en TUI- passagiers waren op de 1e repatriatievlucht uit Nederland richting Suriname verplicht om 700,- euro te betalen. Vandaag kregen wij te horen dat de SLM bij de 2e repatriatievlucht 900,- euro van deze reizigers eist.  Een verhoging van 200,- euro.

Wordt er misbruik gemaakt van deze Surinamers die al bijna twee maanden aan hun lot zijn overgelaten? Nota bene verkeren veel van ons in ernstige financiële nood door de additionele kosten die ons noodgedwongen langer verblijf hier met zich meebrengt.

BEKIJK OOK
Verplichte landsdienarenregistratie gestart

Moeten wij nu ook nog 900,- euro betalen om de kosten van de SLM- vluchten te dekken?

Er wordt gesproken over een “financial rescue package” van de overheid. Maar nauwelijks 25 van de 800 gestrande Surinamers in Nederland heeft deze kunnen krijgen.

De rest mag na twee maanden uit eigen middelen te hebben geleefd als bedelaar op een bankje in een hoek bij iemand slapen.

Misschien moet de optie van thuisquarantaine weer bekeken worden om ook de kosten voor de Surinaamse overheid lager te laten uitvallen. Die voor hotelkamers en voedingskosten lopen namelijk ook op.

Waar zijn die GPS- bandjes waar jullie twee maanden terug over spraken? Waarom geen thuisquarantaine met “call checks” en hoge gevangenisstraffen?

Beste President van Suriname en het Covid-19 managementteam, wij lezen steeds op GFC Nieuws dat jullie ons niet vergeten zijn!

Maar intussen maken jullie onze ouderen, studerenden en hardwerkende Surinamers financieel en mentaal helemaal kapot door deze trage en slappe aanpak. Ons steeds aan de kant schuiven geeft al aan dat jullie helemaal geen goeie job doen.

Gedupeerde Surinamers in Nederland