fbpx

Gedragscode in de sport een stap dichterbij

Vele sportorganisaties hebben geen harde afspraken over de gedragsnormen in de sport.

Het is misschien geen praktisch probleem wanneer alle neuzen in een richting wijzen over de cultuur in de sport. Maar, het kan erg lastig en zelfs schadelijk zijn voor de sportomgeving indien er botsende visies zijn en wanneer gedragingen de algemene norm overschrijden.

Binnen het internationaal beleidskader van veiligheid van atleten organiseert het Surinaams Olympisch Comite sinds enkele maanden activiteiten. De trekker is het Gender & Sport Commissariaat onder leiding van Kirtie Algoe.

Onlangs is een bewustwordingscampagne over seksueel molest in de sport gestart en zijn er drie workshops gehouden met o.a. atleten, coaches en sportbestuurders. De focus is nu op het ontwikkelen van een gedragscode in de sport.

BEKIJK OOK
Voor de 2e dag op rij geen stroom in delen Paramaribo

Op 17 mei organiseerde het Gender & Sport Commissariaat een vervolgworkshop voor coaches en bestuurders. De opkomst was klein met ruim 15 participanten, maar de bijdrage was waardevol.

Tijdens deze sessie is er voortgeborduurd op inzichten van voorgaande sessies en is er kritisch gereflecteerd op enkele voorbeeld gedragscodes in de wereld. De input wordt verwerkt in een draft gedragscode die met meerdere groepen besproken zal worden.