fbpx
Gedragscode in de sport een stap dichterbij

Vele sportorganisaties hebben geen harde afspraken over de gedragsnormen in de sport.

Het is misschien geen praktisch probleem wanneer alle neuzen in een richting wijzen over de cultuur in de sport. Maar, het kan erg lastig en zelfs schadelijk zijn voor de sportomgeving indien er botsende visies zijn en wanneer gedragingen de algemene norm overschrijden.

Binnen het internationaal beleidskader van veiligheid van atleten organiseert het Surinaams Olympisch Comite sinds enkele maanden activiteiten. De trekker is het Gender & Sport Commissariaat onder leiding van Kirtie Algoe.

Onlangs is een bewustwordingscampagne over seksueel molest in de sport gestart en zijn er drie workshops gehouden met o.a. atleten, coaches en sportbestuurders. De focus is nu op het ontwikkelen van een gedragscode in de sport.

Op 17 mei organiseerde het Gender & Sport Commissariaat een vervolgworkshop voor coaches en bestuurders. De opkomst was klein met ruim 15 participanten, maar de bijdrage was waardevol.

Tijdens deze sessie is er voortgeborduurd op inzichten van voorgaande sessies en is er kritisch gereflecteerd op enkele voorbeeld gedragscodes in de wereld. De input wordt verwerkt in een draft gedragscode die met meerdere groepen besproken zal worden.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…