Gedetineerden Santo Boma gaan biologisch groente telen en vissen kweken

Gedetineerden van de inrichting Santo Boma gaan binnenkort van start met het project Aquaponics. Het initiatief komt van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust.

Aquaponics is een methode om voedsel te verbouwen, waarbij conventionele aquacultuur (het kweken van waterdieren zoals slakken, vissen en schaaldieren) op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van planten in water).

De dc heeft zich dinsdag ter plekke georiënteerd. Projectbegeleider Helmond Proeve geeft aan dat het project inhoudt dat de gedetineerden biologisch groente telen en vissen kweken. Dit om allereerst in hun eigen behoefte te voorzien.

Volgens de dc vindt binnen het zelfvoorzienend programma van de inrichtingen de re-integratie plaats. Het resocialisatieproces van de gedetineerden wordt bevorderd en er wordt voorkomen dat er recidive plaatsvindt.

Het ligt in de bedoeling dat de oplevering van het project in de eerste week van maart plaatsvindt. De gedetineerden ontvangen na afronding van het project een certificaat.(GFC)

Overige berichten