Gedetineerde die 8 jaar moest brommen schrijft gedichtenbundel in gevangenis

GFC NIEUWSREDACTIE- De minister van Justitie en Politie (JusPol) in Suriname, Kenneth Amoksi, heeft de gedichtenbundel van Marlon Belfor, een ex-gedetineerde, in ontvangst genomen.

Het Korpshoofd Joyce Pane-Alfaisie gaf aan dat Belfor haar benaderde om het daarheen te leiden het boek te presenteren voor de Minister van JusPol.

De bewindsman zegt ingenomen te zijn met de stap die hij gemaakt heeft, omdat de overheid niet zomaar straft. “Het is een straf die je moet zien als een correctie maatregel. Wij willen betere burgers in het gevang zitten wil niet zeggen dat je leven daar moet stoppen, maar je moet lering uit nemen uit de fouten die je hebt begaan. Daarom is er ook een resocialisatie programma. Ik verwelkom daarom uw initiatief”, aldus Amoksi.

Belfor zegt het boek geschreven te hebben in de gevangenis. “Ik heb niet een keer in het gevang gezeten, maar deze laatste keer was heel zwaar. Ik werd veroordeeld tot 15 jaar straf, maar kreeg vroege invrijheidstelling en zat 8 jaar en 5 maanden. Ik kwam tot bekering en schreef dit boek. Ik wil dat men de emotie erachter moeten ervaren.”

Voor de overhandiging mocht de minister een gedicht uitkiezen dat hij heeft voorgedragen.

OOK INTERESSANT
Kritiek op SVB voor geheimhouding rond vertrek Natio Vrouwen