fbpx

Gedenkmonument onthuld bij Ston Trapu

Om de Afrikanen te gedenken die honderden jaren terug naar Suriname vervoerd werden om als slaven te werken op de plantages, is er een gedenkmonument onthuld. De onthulling van dit monument vond op 30 juni plaats plaats bij ‘Ston Trapu’ aan de Waterkant.

Vicepresident Ashwin Adhin, die ook aanwezig was tijdens deze plechtigheid, gaf in een korte toespraak aan dat hoewel er een aantal monumenten zijn die te maken hebben met de slavernij zoals bijvoorbeeld het Kwaku monument, er geen monument is dat de komst van de slaven vanuit zee op land symboliseert. “Dit is dan een unicum”, sprak de vice president.

Door middel van zang en dans werd er op een bijzondere manier eer betoond aan de voorouders die hun leven hebben verloren tijdens de slavernij periode. Vlak voor de onthulling van het monument werd er ook een Maripaboot te water gelaten.

BEKIJK OOK
Bestuur PVV heeft onderhoud met president

Het bootje dat gevuld was met onder andere bloemen, vruchten en aarde, symboliseerde onder meer vruchtbaarheid, het bevorderen van onze economie en was tevens een symbool voor het leven zoals wij die kennen, namelijk met ups en downs.

De Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren heeft in verband met 155 jaar afschaffing van de slavernij een aantal activiteiten op schema.(GFC)