fbpx
Gebruiksverbod lachgas voor recreatieve doeleinden

GFC NIEUWS- Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en het ministerie van Volksgezondheid maken bekend dat per ministeriële beschikking van 10 januari het gebruik van lachgas (N2O) verboden is voor recreatieve doeleinden.

Lachgas mag alleen gebruikt worden voor medische doeleinden, als inhalatie, onder strikte supervisie in het ziekenhuis en voor industriële doeleinden.

Indien lachgas wordt aangetroffen bij personen die dit gebruiken voor recreatieve doeleinden zal dit in beslag worden genomen door de ambtenaren van de economische controle dienst van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en het ministerie van Volksgezondheid.

De import van lachgas voor medische doeleinden is vergunningplichtig en de afgifte hiervan geschied door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Klachten kunnen gemeld worden via Whatsapp +5978530915 of het verkort nummer 1940 en via 402080 toestel 1236, 1218 of 1066.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.