fbpx

Gebruikers Facebook blijft groeien

Facebook heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd. De omzet viel hoger uit dan vooraf door analisten werd voorspeld, schrijft NU.nl.

Dat maakte Facebook woensdagavond bekend in zijn kwartaalverslag. De winst in de afgelopen drie maanden bedroeg 4,7 miljard dollar (4,05 miljard euro). Dat is 79 procent meer dan in het derde kwartaal van 2016.

De totale omzet van Facebook in het derde kwartaal was 10,3 miljard dollar. Een stijging van 47 procent in vergelijking met het derde kwartaal in 2016. Analisten verwachtten vooraf dat de omzet onder de 10 miljard zou blijven.

OOK INTERESSANT
300 miljoen banen wereldwijd in gevaar door kunstmatige intelligentie, ChatGPT

Van de totale omzet komt 10,1 miljard dollar uit advertenties. Hiervan was 88 procent afkomstig van mobiele advertenties. Vergeleken met een jaar eerder is dat vier procent meer.

Facebook zag het aantal gebruikers in het afgelopen kwartaal groeien naar 2,07 miljard per maand. Dat komt neer op een groei van 16 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Drie maanden geleden telde Facebook nog 2,01 miljard gebruikers. Dagelijks logden in september van dit jaar gemiddeld 1,37 miljard mensen in.