fbpx
Gebruik je talenten op een positieve manier om dienstbaar te zijn!

Er ontstaat binnen onze samenleving een tendens dat er negatieve en opruiende teksten geschreven worden, die uitgebracht worden als muziek.

Jammer genoeg kent men het effect niet dat dit alles teweegbrengt voor de bedenkers, degenen die hier aanstoot aan nemen en gekwetst worden.

Alle mensen hebben talenten die ze kunnen inzetten om dienstbaar te zijn voor mens en samenleving. Met je talent kan je soms ook de hele wereld dienen. Denk aan grote uitvinders die een product maken die eenieder gebruikt, bijvoorbeeld de gloeilamp, de telefoon en de pc.

Tekstschrijvers kunnen ook hun talent zeer dienstbaar inzetten door muziek met een positieve boodschap te verspreiden. Je merkt dat dit zich ook beloont en zo kan diegene wereldberoemd worden. Zie de doorbraak van onze Kenny B met de vrolijke tekst waarmee hij wekenlang op nummer 1 stond en in de media verscheen in verschillende landen in Europa. In zeer korte tijd verschenen ook twee Surinaamse artiesten in de media op een minder positieve manier, dankzij een liedje dat is uitgebracht en zeer kwetsend is voor een bepaalde groep binnen de samenleving.

Op dit moment is op Facebook en in de kranten een andere discussie gaande. Een andere artiest doet uitlatingen over Nederlanders en Surinamers die voor veel commotie zorgen. Het vermoeden bestaat dat dit te maken heeft met een reactie op het weren van de artiesten die het beledigende lied gemaakt hebben en die op tournee in Nederland waren.

Denk na voordat je iets doet!

Jammer genoeg blijkt dat hier niet voldoende is nagedacht over het schrijven van dit lied. Nederland is bij uitstek het land dat het meest humane beleid voert t.a.v. de LBGT-groep. De groep beledigen en dan denken dat je normaal Nederland kan doortrekken omdat je op tournee bent, is erg naïef.

Wat belangrijk is om te weten, is dat als mensen handelingen plegen waarbij grote groepen zich gekwetst voelen, je hier nooit succes mee zal hebben. Hier wordt talent verkeerd ingezet en worden er mensen mee gekwetst.
Alles wat wij doen, daar krijgen wij de rekening voor terug!

Kenny B ziet de kassa rinkelen met zijn vrolijk nummer. De anderen worden geweerd met hun beledigende muziek. De wet van oorzaak en gevolg zegt dat wij oogsten wat wij zaaien. Geschiedt dat niet op eigen bodem, dan wordt dit ervaren op een andere plek in de wereld, omdat mensen nooit vrijuit gaan in alles wat ze doen.

Als artiest is het belangrijk dat je een visie hebt over wat je wilt gaan componeren. Wil je doorbreken in binnen- en buitenland, dan moet je weten dat wat je zingt gedragen wordt door zoveel mogelijk mensen, waar ook ter wereld.
Welke landen zijn het meest voor de hand liggend als je op tournee wil gaan?

Kijk dan naar de cultuur/het cultuurbeleid van die landen en wat er gangbaar is! Als dit vooronderzoek was gedaan, dan waren deze artiesten voorbereid geweest op datgene, wat ze als boycot hebben ervaren in Nederland en hadden ze geweten dat ze meer succes zouden hebben in Kenya.

Haal het krenkend lied uit de ether!

Dat is de beste keuze voor je verdere carrière als artiest. Biedt hierna je excuses aan de samenleving aan en geef je vergissing toe. Als je dit doet, dan heb je alvast een stap gezet in de goede richting. Als dit zo blijft, zal je veel meer schade ondervinden, omdat deuren voor je gesloten worden en blijven door dit liedje dat mensen pijnigt.

Excuses maken hoeft niet te betekenen dat je plots vóór de groep bent. Het kan inhouden dat je de groep met rust laat, ze niet veroordeelt en je niet bezighoudt met hun voorkeuren.
Excuses aanbieden zal ook maken dat mensen weer respect voor jou krijgen. Zie de investering in dit lied als verloren, als risico van het vak. Beperk de schade zoveel mogelijk door dit af te ronden en met andere liedjes je imago weer op te poetsen.

Fouten maken mag en móet zelfs, als je wilt groeien. Fouten erkennen is noodzakelijk en geeft aan dat je bewust wordt van hetgeen niet goed is, zodat je kan herstellen. Geef dus toe dat jullie hier fout mee zitten en dat je hiermee de samenleving niet gediend hebt. Integendeel zijn alle partijen hierdoor geschaad.

Hoeveel kosten zijn gemaakt om op tournee te gaan en hoeveel verlies is geleden doordat deze artiesten geweerd zijn? Dat is o.a. de prijs die betaald is dankzij het krenkend liedje.

Dit moet nog gezegd worden

Laten wij een ieder in zijn of haar waarde laten in de seksuele voorkeur die men heeft. Iedereen is vrij om de keuze te maken hoe zij invulling willen geven aan hun leven.

Respect voor elkaar is het hoogste goed. Hoe meer respect je hebt voor elkaar, hoe meer vrede je zelf hebt in je hart.

Als je je aan een andere stoort, zegt dat veel meer van jezelf dan van de andere. Ga bij jezelf te rade waarom die andere je stoort en zo werk je aan jezelf.

Stop met het pesten of krenken van anderen!

Ik heb in mijn geboorteland meegemaakt dat een knappe homo jongeman op een zeer onmenselijke manier bespot en gepest werd in een bus, waar ik ook in zat. Een groep van ongeveer 10 opgeschoten mannen, kennelijk voetballers, zaten in de bus en toen stapte die jongeman in en ging naast één van de voetballers zitten. Dit was voor de vrienden aanleiding om met heel wat rare insinuaties te beginnen en zo ontstond over de hoofden van de andere passagiers, die hier niets mee te maken hadden, een hele bespotting naar de homo jongeman toe. Ik zat er bij, keek ernaar, moest mezelf inhouden om niet te bemoeien en ik voelde mij heel vervelend dat iemand zo behandeld werd.

En om welke redenen? Omdat mensen het normaal vinden om iemand zo te behandelen! De homo jongeman was flink en beet goed van zich af, maar dat moet het toch niet zijn! Waarom moet je je genoodzaakt voelen van je af te bijten omdat je een andere voorkeur hebt? Dit was niet fijn om mee te maken en als je als mens enige mate van inlevingsvermogen en compassie hebt, dan kun je je voorstellen dat dit voor de jongeman die gepest werd, een ware kwelling was. Als mens word je voor schut gezet, bespot en slecht behandeld door vreemden die je niet eens kent.
Laten wij toch nagaan hoe wij met anderen omgaan en hoe wij zelf behandeld willen worden. Wat wij niet fijn voor ons zelf vinden, moeten wij nooit met een andere doen.

Wees ook op deze wijze dienstbaar door liefde, mededogen en respect voor een medemens te kunnen opbrengen, die anders is dan jou. Dan zullen wij een vredige wereld hebben.

Wees degene die het verschil kan maken en draag bij aan meer liefde, vrede en harmonie.
Lots of love and light.

Peggy Budel
[email protected]

Meer nieuws

Nu 118 Covid-19-gevallen in Suriname

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is verder gedaald naar 118. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

KPS traint ‘jonge’ Jeugdrechercheurs

GFC NIEUWS- De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname is op 24 augustus gestart met het trainen van ‘nieuwe’ jeugdrechercheurs. Impotent of minder potent?…

Reparatie oude pompen Wageningen gestart

GFC NIEUWS- Padieverbouwers van Wageningen en de middenstandspolder moeten per 15 oktober de beschikking hebben over voldoende irrigatiewater om hun arealen klaar te kunnen maken…

Stichting Sari voert sociale projecten uit

GFC NIEUWS- Stichting Sari heeft de afgelopen week een tweetal sociale projecten uitgevoerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale…

15-jarige tiener verdronken

GFC NIEUWS- Een 15-jarige tiener is in het weekend bij Blanche Marievallen in de diepte verdwenen. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Aanmaak E-ID in Coronie weer mogelijk

GFC NIEUWS- De herstart van de aanmaak van de elektronische identiteitskaart(E-ID) is afgelopen week begonnen bij het Bureau voor Burgerzaken Coronie. Impotent of minder potent?…

Spoedmeeting Waterschappen Nickerie

GFC NIEUWS- De verschillende waterschappen van Nickerie kwamen afgelopen week samen met de districtscommissaris en de Commissie Waterschappen in spoedvergadering bijeen. Impotent of minder potent?…

Covid-pakketten gearriveerd in Marowijne

GFC NIEUWS- De Covid-19-ondersteuningspakketten, die bestemd zijn voor de gemeenschap van Marowijne, zijn de afgelopen week vervoerd naar het gebied. Impotent of minder potent? Maak…

138 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen blijft dalen. De teller staat nu op 138. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…