fbpx

Gebruik geen massageolie samen met een condoom

De meeste condooms zijn gemaakt van latex of rubber dat poreus kan worden door massageolie, waardoor het niet meer veilig is en gemakkelijker scheurt. Dat geldt trouwens ook voor glijmiddelen op basis van olie of alcohol zoals vaseline, huidcrème en zelfs boter.

Pas ook op met zonnecrèmes en vaginale geneesmiddelen en sprays. Enkel condooms uit polyurethaan (vrouwencondoom) kunnen tegen olie.

Als u na een massage toch een condoom wil gebruiken, moet u zich eerst wassen met water en zeep. Dat geldt ook wanneer u vaginaal of anaal zalf gebruikt.

BEKIJK OOK  Intermittent Fasting werkt toch niet om sneller af te vallen blijkt uit nieuw onderzoek

Als u een glijmiddel wil gebruiken om penetratie te vergemakkelijken, kies er dan een op basis van water of siliconen om het condoom niet te beschadigen. Het latexcondoom is bepoederd en de stroefheid kan worden verminderd door glijmiddel te gebruiken.

Bij vaginaal seksueel contact vermindert glijmiddel de wrijvingskracht op het condoom, zodat het risico op scheuren daalt. Bij anaal seksueel contact is het belangrijk altijd veel glijmiddel te gebruiken. Indien u geen glijmiddel bij de hand hebt, is speeksel een goede oplossing.