fbpx

‘Gebroken schedel. Bloed uit mijn hersenen. Ik ben ONBREEKBAAR!

Iedereen weet dat het ‘professioneel worstelen’ op tv een soort circus is: de partijen worden geregisseerd zoals alle gevechten in kung fu-films door een scenarioschrijver in elkaar zijn gezet. Maar sommige dingen kun je niet faken, zoals worstelaar Shawn Phoenix ontdekte.

Phoenix had een 450 splash in gedachten. Dat is een techniek waarbij de aanvallende worstelaar op het bovenste touw van de ring klimt, een salto van 450 graden maakt en op zijn liggende tegenstander valt.

In dit geval lag het lijdend voorwerp op een tafel. Phoenix sprong op het touw om de 450 in te zetten. Toen hij neerkwam, liet de tegenstander zich echter van de tafel rollen.

Phoenix kwam hard op de tafel neer (die prompt in tweeën brak) en gleed met dezelfde kracht door naar de betonnen vloer, waar hij keihard met zijn hoofd op terecht kwam.

 

Hij liep een scheur in zijn schedel op en moest een week bijkomen in een ziekenhuis. Op Instagram liet hij weten “onbreekbaar” te zijn: “Het ongeluk. Gebroken schedel. Bloed uit mijn hersenen. Permanent gehoorverlies in het linkeroor. Ik liep weg. Ik ben ONBREEKBAAR.”

shawn phoenix insta | GFC

Foto: Instagram