fbpx
Gebroeders Jethu financieel adviseurs president

GFC NIEUWS- De gebroeders Jethu zijn aangetrokken als Senior Financial Advisors voor president Chandrikapersad Santokhi.

Chandi en Amwed Jehtu hebben beide een mastergraad in bedrijfseconomie, behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Nederland. Zij zijn beide in Paramaribo geboren en tegenwoordig vooral bekend vanwege hun tweewekelijkse bijdrage in het ochtendblad de Ware Tijd van een column over de Internationale Kapitaalmarkt.

Deze artikelen zijn gebruikt als de basis voor het boekwerk “The Creation of Sustainable Development in Suriname, a credit ratings approach” aan de hand van Chandi Jethu met broer Amwed als mede-auteur.

Chandi Jethu is adviseur geweest van de Centrale Bank van Suriname en lid van het strategisch comité voor onderhandelingen over bauxietexploitatie in West-Suriname. Hij geeft vanaf 2009 tot heden leiding aan het in Londen gevestigde investeringsadviesbureau Jetinvestments. Verder heeft hij vooraanstaande functies vervuld bij de UBS Investmentbank London, Bear Stearns International London, Greenwich-NatWest Capital Markets London, ING Bank en Mees Pierson Institutional Investors

Amwed Jethu heeft gewerkt bij de Investment Bank Morgan Stanley in London en heeft verscheidene leidinggevende functies bekleed bij investeringsbanken zoals Salomon Brothers, Calyon, Nomura, MerrillLynch en BankofAmerica. Hij werd in 2004 door toenmalige president Ronald Venetiaan aangesteld als honorair consul voor Suriname in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland. Amwed Jethu is ook betrokken geweest bij het paspoortenproject tussen Suriname en het Verenigd Koninkrijk en heeft ook zijn bijdrage geleverd bij het totstandkomen van de ACP Endowment and Trust Fund.

De gebroeders tonen hun toewijding aan het land door hun diensten volledig kosteloos aan te bieden. Een groot deel van hun verantwoordelijkheid zal liggen in het aanboren van betrouwbare en vooral financieel beter haalbare financieringsbronnen voor de staat.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.