fbpx

Gebrek aan lichaamsbeweging oorzaak 8 procent ziekten en overlijdensgevallen wereldwijd

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Onvoldoende lichamelijke beweging is verantwoordelijk voor ruim 8 procent van niet overdraagbare ziektegevallen en overlijdens in de wereld.

Een gebrek aan bewegingsactiviteit zorgt in veel gevallen voor vroegtijdig sterven, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en hoge bloeddruk.

Dat schrijven researchers in de British Journal of Sports Medicine.

Een expert op het gebied van voeding en beweging en verbonden aan Constantin in het noorden van Paramaribo zegt aan GFC Nieuws dat talrijke studies al hebben aangetoond dat het voor een goede gezondheid erg belangrijk is om dagelijks voldoende te bewegen.

BEKIJK OOK
Beleid moet minder mensen behoeftig maken

“Elke dag 30 tot 40 minuten stevig wandelen in de buitenlucht is al een heel goed begin. Probeer per dag minstens 8.000 stappen te maken”.

“Als je daarenboven ook nog regelmatig kunt tuinieren, zwemmen, traplopen en krachttraining kunt doen heb je een redelijk basisbewegingsniveau”, aldus de Constantin expert.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..