fbpx
Geavanceerde drugstunnel ontdekt in VS

GFC NIEUWS- In de Verenigde Staten is een geavanceerde drugstunnel ontdekt van Mexicaanse narcos. De tunnel liep van de ene warenhuis naar de ander over de grens.

De ontdekking werd gedaan in San Diego. De tunnel was maar liefst 610 meter lang en kwam uit in de Mexicaanse stad Tijuana. Er was ventilatie, licht en een spoor aangelegd om grote partijen drugs makkelijk door de tunnel te vervoeren.

Bij de actie troffen Amerikaanse agenten ruim 2000 kilo drugs aan in de tunnel. Het ging onder meer om cocaïne en meth. De tunnel heeft vermoedelijk enkele maanden dienst gedaan.

De autoriteiten hebben nu een onderzoek ingesteld naar de organisatie achter de tunnel. Mogelijk gaat het om het Sinaloa-kartel die bekendstaat om geavanceerde tunnels.

De tunnel liep deels onder een recent gebouwde grensmuur tussen Mexico en de VS. Eind januari werd in hetzelfde gebied een van de langste drugstunnels ooit ontdekt en opgerold.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.