fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Gearresteerde ‘MAGA-bomber’ blijkt fervente Trump-aanhanger

De gearresteerde terrorist die bommen stuurde naar vooraanstaande critici van Donald Trump, is de 56-jarige bodybuilder Cesar Altier Sayoc. Hij profileert zich op Facebook als die-hard aanhanger van Trump. 

Hij stond op Twitter en Facebook bekend als  respectievelijk Julus Cesar Milan en Cesar Altieri Randazzo, maar beide accounts zijn enkele uren na de arrestatie afgesloten. Hij is te zien op gearchiveerde video’s die op zijn accounts stonden.

Savoc heeft een fors strafblad en werd in 2002 al eens aangehouden voor een bomdreiging. Hij kwam er destijds vanaf met slechts een voorwaardelijke straf. Zijn vingerafdruk werd gevonden op één van de bommen.

Omdat hij zich richtte op vermeende tegenstanders van Trump, wordt hij online de “MAGA bomber” genoemd. MAGA is het acroniem voor Trump’s campagneslagzin Make Amerika Great Again.

Savoc reed rond in een wit busje dat helemaal volgeplakt was met Trump-stickers, afbeeldingen van poppen met de hoofden afgesneden, fotomodellen met afgesneden hoofd , Ku Klux Klan-symbolen, een afbeelding van een zwarte persoon die opgehangen werd, anti-homo symbolen, fakkels, bombardementen en nog veel meer.

OOK INTERESSANT
Secretaris-generaal Associatie van Caraïbische Staten op bezoek in Suriname

Uit de eerste onderzoeken bleek dat de explosieven geladen waren met digitale klokken als schakelaar, een poedervormig explosief en een batterij als stroombron.

Zij waren gemaakt van pvc-buizen waarin glasscherven waren gestopt om meer schade aan te richten.

Trump geeft de media de schuld van de pogingen tot aanslagen. Hij toonde zich op Twitter zeer geïrriteerd dat de media meer aandacht besteden aan de terreurdaden dan aan zijn politieke campagne, nu de tussentijdse verkiezingen voor de deur staan.

5bd343bc799031 | GFC