fbpx

Gajadien: op 25 mei 2020 regering Bouterse wegstemmen

GFC NIEUWS- Tijdens een vergadering van de VHP woensdag aan de Tout Lui Faut Kanaalweg, Houttuin werd opgeroepen om de regering Bouterse op 25 mei weg te stemmen.

De aspirant-kandidaten van de VHP voor Wanica wezen op de vele problemen in het land, zoals: de dalende waarde van onze munt, de instabiele koers, de vele corruptieschandalen, de hoge schulden van de staat, het pakkettenbeleid van deze regering en drop-outsprobleem.

Volgens hoofdbestuurslid Krishan Thakoer functioneert ons onderwijs- en gezondheidssysteem niet goed: er is onder meer een tekort aan hoogleraren, slechte gezondheidszorg, en een tekort aan verbruiksmiddelen binnen de gezondheidssector.

Investeerders willen niet investeren in ons land en is dat de reden waarom de koers een stijgende trend blijft vertonen, meent hij. “Na 25 mei 2020 zal de VHP ervoor zorgen dat de koers gaat dalen, want wij komen met investeerders,” beloofde hij.

Hoofdbestuurders Henk Avianko vroeg de aanwezigen om zich niet te laten misleiden door de regering. “Diverse wegen worden plotseling aangepakt, bruggen worden hersteld of gebouwd, dat is goed, maar u betaalt ervoor als belastingbetaler. Laat deze regering u niet voor de gek houden. Er ligt momenteel een schuld van bijkans van SRD 50.000 op het hoofd van elk kind. Van al die leningen die genomen worden, wordt er geen verantwoording afgelegd. Waar gaat dat geld? Pe a moni de? Wij als volk moeten dit land redden, het is uw plicht, stem op 25 mei 2020 op de VHP.”

BEKIJK OOK
Voortvluchtige inbraakverdachte aangehouden door RBTM

VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien is ervan overtuigd dat grote delen van de bevolking verlost willen worden van deze regering. “De roep is groot, eenieder wil dat het volk bevrijd wordt van deze regering. De regering is naarstig op zoek naar geld om de stuwdam van Alcoa over te nemen. Deze regering wil nu US$ 125 miljoen lenen met een hoge percentage aan rente. Buitenlandse organisaties hebben geen vertrouwen meer in deze regering,” weet hij.

Gajadien: “bij de verkiezing van 2015 heeft deze regering gefraudeerd en dat willen wij nu voorkomen. Het volk gaat bij de verkiezingen van 25 mei 2020 mee helpen controleren, want het moet niet zo zijn dat drie mensen op een huisadres wonen en op de dag van de verkiezing 6 tot 7 mensen stemmen van hetzelfde adres. Buitenlanders (Cubanen, Venezolanen, Haïtianen) komen het land binnen en krijgen binnen 5 tot 6 maanden een ID-kaart. Waar is de wetgeving? We moeten deze regering op 25 mei 2020 wegstemmen voor een beter Suriname.”