Gajadien: Hoefdraad langer handhaven is desastreus voor het land

VHP- parlementariër Azizkoemar Gajadien vindt dat de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, allang bedankt had moeten worden. Deze minister langer handhaven, is desastreus voor het land en de bevolking. Hij verwacht echter niet dat de coalitie zal meewerken aan een motie van wantrouwen tegen de minister.

Het is volgens de VHP’er publiek geheim dat binnen de NDP men moeite heeft met Hoefdraad. Er is een stroming die aangeeft dat hoe langer Hoefdraad blijft aanzitten, hoe dieper we in de schulden raken. Een andere groep vindt volgens Gajadien dat de minister niet bedankt moet worden, omdat die groep baat heeft bij voortzetting van een corruptie-faciliterend beleid.

Gajadien noemde Hoefdraad de vorige een pseudo-econoom in DNA. Nadat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons hem enkele keren vroeg om dat terug te nemen en hij weigerde, ontnam zijn hem het woord. De DNA-voorzitter vond dat Gajadien beledigend bezig was. De parlementariër vindt echter dat hij de minister niet heeft beledigd door hem een pseudo-econoom te noemen.

Sinds hij binnen werd gehaald als president van de Centrale Bank van Suriname en daarna minister van Financiën gaat het financieel en economisch slecht met het land. Dit terwijl hij in 2010 door president Desi Bouterse met enorme bombarie werd aangekondigd. “De staatsschuld is gegaan van SRD 3 miljard naar SRD 21 miljard en zit het volk opgescheept met een stijgende koers en geldontwaarding”, aldus Gajadien.(GFC)