Gabbard: geen Amerikaans belastinggeld meer naar bewapenen en financieren terroristen

 

‘Omverwerpen van regeringen door USA moet stoppen’

 

Amerika moet ophouden geld van belastingbetalers te gebruiken om buitenlandse regeringen omver te werpen. Dat vindt de vertegenwoordigster van Hawaii in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

“De praktijk van dollars van belastingbetalers uitgeven aan het financieren van nutteloze oorlogen om regeringen af te zetten, moet stoppen” tweette Tulsi Gabbard.

Zij vindt dat de wet allang aangenomen had moeten zijn die voorkomt dat terroristische groepen als Al-Qaida of landen die hen sponsoren zoals Saoedi-Arabië geld, wapens of inlichtingen krijgen.

Gabbard doelt op de ‘Stop Arming Terrorists’-wet die zij indiende en die moet verbieden dat geld van de Amerikaanse regering wordt gebruikt om steun te bieden aan Al-Qaida, Islamitische Staat, en degenen die hen ondersteunen.

“Het zou elke Amerikaan verbazen dat onze regering jarenlang directe en indirecte steun geeft aan deze gewapende militanten, die rechtstreeks samenwerken of werken onder direct commando van terroristengroepen als Al-Qaida en ISIS, en dat allemaal in hun poging en strijd om de Syrische regering omver te werpen” zei Gabbard vorig jaar.

In het Lagerhuis ondersteunen slechts 14 afgevaardigden het wetsvoorstel om geen steun aan terroristen te verlenen. Een gelijksoortig voorstel kreeg in de Senaat geen enkele ondersteuning.

Overige berichten