fbpx

Mannen gaan niet eerder dood als ze elke dag naar bed gaan met vrouwen, integendeel

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het is een vaak gehoorde kreet. Gezonde mannen die elke dag, soms wel twee tot drie keer, met vrouwen van bil gaan zouden extra voorzichtig moeten zijn.

Want, zo klinkt het argument, ze zullen eerder komen te overlijden wegens hartklachten.

Maar volgens diverse studies klopt deze theorie niet en is vaak het tegendeel het geval. Mannen die zelden geslachtsgemeenschap hebben, eenmaal per maand of minder, blijken vaker cardiovasculaire aandoeningen te hebben.

De bevindingen werden gepubliceerd in The American Journal of Cardiology.

Wetenschappers wijzen erop dat seksualiteit een belangrijke manier van intimiteit bij de mens is en juist bijdraagt ​aan een goede gezondheid.

Tenzij gecontra indiceert is het over het algemeen dus zeer gunstig om op dit vlak dagelijks actief te zijn.

BEKIJK OOK
Dat mannen vertikken vrouwen oraal te bevredigen maar wél willen ontvangen kan niet langer door de beugel

Internationale experts vertellen aan de GFC gezondheidsredactie dat het New England Research Institute een grootschalig onderzoek uitvoerde.

Uit die studie kwam naar voren dat een actief seksleven nauw samenhangt met een langer leven. Er zijn sterke aanwijzingen dat seks het risico op beroertes, hartaanvallen en andere hartaandoeningen kan verlagen.

Het metabolische equivalent van het energieverbruik tijdens een orgasme is relatief bescheiden in vergelijking met andere fysieke inspanningen. 

Benadrukt wordt dat geslachtsgemeenschap altijd veilig moet gebeuren om het oplopen van geslachtsziekten te voorkomen.