fbpx

Ga niet in kantoren, winkels en slagerijen waar ramen gesloten zijn, kans op coronabesmetting groter

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Ga niet in drukbezochte kantoren, winkels, slagerijen, restaurants en dergelijken waar de ramen gesloten zijn.

Indien er geen goede ventilatie is, is de kans in deze coronatijd veel groter dat je daar besmet raakt met het virus. Dat zeggen steeds meer Duitse en Japanse topexperts.

Duitse professoren vertellen dat het coronavirus, levend urenlang in de lucht blijft zweven in gesloten niet goed geventileerde ruimtes en zo zorgt voor veel besmettingen. Volgens hen is dat op zelfs 5 meter afstand van een besmet persoon mogelijk. GFC Nieuws maakt al sinds begin maart 2020 frequent melding hiervan. Zie ook>ONDERZOEK

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

BEKIJK OOK  Rekenkamer van Suriname neemt deel aan 12e CAROSAI Congres

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 tot 20 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kan besmet raken met het virus.

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen en/of deuren moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen en/of deuren open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!