fbpx

Ga niet in geaircondioneerde winkels: coronavirus verspreidt zich door de lucht in binnenruimten

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het coronavirus verspreidt zich vooral door de lucht via microdruppels (aerosols) in niet goed geventileerde binnenruimten met airconditioning zoals drukbezochte winkels en kantoren. Dat wijzen de jongste Duitse wetenschappelijke studies weer uit. GFC Nieuws berichtte enkele maanden geleden al vaker hierover.

Het advies is volgens deskundigen om dergelijke “gesloten” geaircondioneerde ruimtes zonder open ramen te vermijden. Op die locaties loop je het grootste risico om besmet te raken met het potentieel dodelijk virus, ook al houd je 2 meter afstand van elkaar.

DE RAMEN MOETEN OPEN

Onderzoekers in Japan, de VS, Duitsland en Australië zijn er steeds meer van overtuigd dat de meeste besmettingen in binnenruimten plaatsvinden waar de lucht wordt gerecirculeerd en er onvoldoende ventilatie is. In de buitenlucht echter lijkt de kans op besmetting erg klein, vooral als er 2 meter afstand van elkaar wordt gehouden.

Vanuit de wetenschap is aangetoond dat mensen bij praten, schreeuwen, hoesten, niezen en zingen onder andere microdruppels -aerosols- uitscheiden, die urenlang in een ruimte blijven zweven en daarbij in contact komen met vrijwel alle mensen die in die ruimte komen. Zie ook>>https://www.gfcnieuws.com/je-kan-makkelijk-besmet-raken-met-het-coronavirus-ook-al-houd-je-2-meter-afstand/

BEKIJK OOK
Wegenautoriteit gaat samenwerking aan met studierichting Infrastructuur

In slecht geventileerde ruimtes waar mensen bijeen komen, zoals drukke supermarkten met airconditioning, is de kans op besmetting dus veel groter. Het is om die reden verstandig om boodschappen te doen in winkels die de ramen en deuren open hebben en de airco uitgeschakeld.

Ook kantoren en andere plekken waar meerdere mensen bijeenkomen zouden veel beter geventileerd moeten worden om de kans op besmettingen te reduceren. Bij een goede luchtdoorstroming wordt de kans op besmettingen significant kleiner.

“Ramen en deuren moeten open! Ventileren, ventileren en nogmaals ventileren“, aldus de experts.

Klik ook op de link hieronder voor informatie uit Duitsland over besmettingen via de lucht>>