Fundraisingsactiviteiten 1 voor 12 tijdens Kwakoe en Keti Koti Festival

De stichting 1 voor 12 bevindt zich in Nederland op uitnodiging van de organisatoren van het Kwakoe – en Keti Koti Festival. De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, is samen met Harry Eliot, bestuurslid van de stichting, ingegaan op deze uitnodiging.

De organisatoren van de bovengenoemde festivals, 529 Media Productions en De Vries Producties BV, stellen de stichting in de gelegenheid om gedurende deze festivals fundraisingsactiviteiten te ontplooien en fondsen te werven ten behoeve van de diverse projecten van de stichting. Op deze activiteiten is het ook van belang dat de stichting informatie verschaft over de goede doelen en projecten van 1 voor 12.

De stichting heeft tijdens het Keti Koti Festival afgelopen zondag in het Oosterpark in Amsterdam de doelen van de stichting kenbaar kunnen maken aan de bezoekers. Vismale vertelt dat behalve de Nederlandse gemeenschap die voorzien is van informatie hebben een paar mensen een donatie gedaan ten behoeve van de projecten van de stichting.

1 voor 12 wordt tijdens het Kwakoe Summer Festival, dat van 14 juli tot en met 5 augustus duurt, ook kosteloos gefaciliteerd om haar fundraisingsactiviteiten te ontplooien. Het Kwakoe Festival wordt vanaf 1975 jaarlijks georganiseerd in het Nelson Mandelapark in Amsterdam. Het is van origine een Surinaams festival, maar ontwikkelt zich de laatste jaren tot een multicultureel festival.

1 voor 12 heeft plannen om een multifunctioneel opvanghuis op te zetten in Suriname. Hiervoor zal de stichting volgens hem ook opzoek gaan naar bedrijven en organisaties die welwillend zijn om een donatie te doen.(GFC)