fbpx
FTN legt WBC vuur aan de schenen

Het team van Futu Na Kaba (FTN) is tot nu toe de grote verrassing van het nationale SVB/Assuria bekertoernooi 2015. De vertegenwoordiger van de Wanica Sport Organisatie opende het bekertoernooi met een 0-2 verlies tegen SVB eerste klasser Jong Rambaan, maar verraste vriend en vijand door hoofdklasser Takdier Boys met 1-0 te verslaan.

De voetballers uit Futu Na Kaba lieten afgelopen zaterdag hun tanden weer zien tegen Walking Boyz Company (WBC). Supporters in het George Deul Stadion hielden hun hart vast want WBC dreigde roemloos ten onder te gaan toen FTN een 1-0 voorsprong nam en zelfs uitliep naar 2-0.

Onnodige fouten van de FTN-defensie, maakten dat WBC de achterstand kon inlopen en gelijkmaken. Door het 2-2 gelijkspel sluit WBC in poule A de groepswedstrijden af met 8 punten uit 4 wedstrijden en gaat door naar de volgende ronde.

FTN maakt nog kans rechtstreeks door te stoten naar de volgende bekerronde, maar dat hangt nu volledig af van het resultaat van de laatste wedstrijden in deze poule. FTN moet het opnemen tegen Amardeep en zou met groot verschil moeten winnen om nummer 2 Jong Rambaan te passeren.

Rambaan speelt zijn laatste duel tegen Takdier Boys, dat al is uitgeschakeld maar zeker uit is op prestige. Indien Rambaan verliest en FTN wint eindigen beiden met 7 punten. Speelt Rambaan gelijk of wint deze ploeg, dan is er de mogelijkheid voor FTN zich als beste derde te kwalificeren voor de volgende ronde. De beste nummer drie uit de twee  poules van 5 teams bekert door.

Uitslagen: IMT vs TOK 4-0; Caravan vs Papatam 7-2; Inter Boskamp vs Wi Moksi 0-0; Santos vs West United 4-4; FTN vs WBC 2-2; Takdier Boys vs Amardeep 2-2; Leo Victor vs Voorwaarts 0-2; Transvaal vs Deva Boys 1-0; Inter Vlijt vs SNL 0-2; Naw Jawaan vs Nishan 42 0-4; ACoconut vs Botopasie 2-1; Robinhood vs Flamingo 3-0; Excelsior vs PVV 0-0.

De teams van WBC, West United, Inter Boskamp, Voorwaarts, Robinhood en Excelsior hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde. In poule Oost, poule A, B, C en D lijkt er nog een spannende strijd te zullen losbranden om de resterende plaatsen in de volgende bekerronde.

Landskampioen Inter Moengo Tapu lijkt in poule Oost de meeste kans te hebben alsook Caravan, terwijl in poule A FTN en Jong Rambaan zullen moeten duimdrukken. In poule B zijn het vreemd genoeg de hekkensluiters Leo Victor en de Sport Vereniging Welgedacht (SVW) die kans maken om als tweede over te gaan.

De huidige nummer 2 Boma Star is met 2 punt uit 3 wedstrijden uitgespeeld. Leo Victor en SVW hebben elk nu 1 punt  en kunnen bij winst eindigen op 4. Spelen ze gelijk dan eindigen drie teams op een gedeelde tweede plaats met elk 2 punten. In poule C gaat de strijd tussen SNL, Transvaal en Deva Boys elk met 6 punten.

Deva Boys heeft nog 1 wedstrijd voor de boeg, terwijl SNL en Transvaal nog 2 duels moeten afwerken. ACoconut heeft in poule D kans door te stoten, maar dan moet de ploeg het slotduel tegen Naw Jawaan winnen om zo op gelijke hoogte te eindigen met de koplopers Botopasie en Nishan’42, die beide nu 6 punten hebben uit 3 wedstrijden en zijn uitgespeeld.

Het slot van deze bekerronde belooft dus veel spanning en sensatie.  De SVB meldt dat er een tussentijdse stop is en dat de draad tussen 6 en 10 januari 2016 weer zal worden opgepakt. De bond maakt komend weekeinde een aanvang met de reguliere competitie. (DRP)

 

 

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…