fbpx

FSA verzoekt Parmessar om geen nieuw organogram bij LVV te implementeren

GFC NIEUWS- De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) is zeer verbaasd te vernemen dat de huidige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabindre Parmessar, in de laatste periode van zijn ministerschap een nieuwe organogram wenst te implementeren met de benoeming van 4 nieuwe directeuren.
De FSA heeft altijd als vertegenwoordiger van de private agrarische sector haar kritische stem laten horen over het beleid van LVV. Goed beleid werd altijd ondersteund door FSA en beleid waarbij de belangen van de (sub)sectoren op het spel stond, werden aan de kaak gesteld.
Genoemd kunnen worden de issues rondom de garnalen trawlers uit China in de Surinaamse wateren en de overeenkomst van LVV met de LR group.
De FSA vindt het niet correct dat de minister op de valreep een nieuw organisatiestructuur wenst te implementeren op het ministerie, zonder consultatie te hebben gepleegd met de sector.
“Waarom doet de minister dit nu, terwij hij weet dat er binnen enkele weken een nieuwe minister zal aantreden? Het is teleurstellend dat de minister de FSA niet heeft geraadpleegd om advies voor het nieuwe organogram. Des te meer is de teleurstelling groot omdat bij de benoeming van de laatste 2 ministers van LVV de president de mening van de FSA had gevraagd en duidelijk had aangegeven dat de pubieke en private sector samen de grote uitdagingen van het ministerie dienen aan te pakken.”
De FSA hoopt dat de minister afziet van de implementatie van het nieuw organogram en benoeming van de directeuren.
Tenslotte wenst de FSA de samenleving erop te attenderen dat de goede beleidsmaatregelen van de afgelopen periode dienen te worden voortgezet in belang van de agrarische sector.

BEKIJK OOK
19-jarige autobestuurder rijdt worstman op fiets dood