fbpx
FSA verzoekt Parmessar om geen nieuw organogram bij LVV te implementeren

GFC NIEUWS- De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) is zeer verbaasd te vernemen dat de huidige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabindre Parmessar, in de laatste periode van zijn ministerschap een nieuwe organogram wenst te implementeren met de benoeming van 4 nieuwe directeuren.

De FSA heeft altijd als vertegenwoordiger van de private agrarische sector haar kritische stem laten horen over het beleid van LVV. Goed beleid werd altijd ondersteund door FSA en beleid waarbij de belangen van de (sub)sectoren op het spel stond, werden aan de kaak gesteld.

Genoemd kunnen worden de issues rondom de garnalen trawlers uit China in de Surinaamse wateren en de overeenkomst van LVV met de LR group.

De FSA vindt het niet correct dat de minister op de valreep een nieuw organisatiestructuur wenst te implementeren op het ministerie, zonder consultatie te hebben gepleegd met de sector.

“Waarom doet de minister dit nu, terwij hij weet dat er binnen enkele weken een nieuwe minister zal aantreden? Het is teleurstellend dat de minister de FSA niet heeft geraadpleegd om advies voor het nieuwe organogram. Des te meer is de teleurstelling groot omdat bij de benoeming van de laatste 2 ministers van LVV de president de mening van de FSA had gevraagd en duidelijk had aangegeven dat de pubieke en private sector samen de grote uitdagingen van het ministerie dienen aan te pakken.”

De FSA hoopt dat de minister afziet van de implementatie van het nieuw organogram en benoeming van de directeuren.

Tenslotte wenst de FSA de samenleving erop te attenderen dat de goede beleidsmaatregelen van de afgelopen periode dienen te worden voortgezet in belang van de agrarische sector.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.