fbpx
Fruithandelaar en drie zakenrelaties aangehouden wegens drugstransporten en witwassen geld

GFC NIEUWS- Deze week hield de politie een eigenaar van een fruitbedrijf en enkele van zijn zakelijke contacten aan. De drie mannen en een vrouw worden verdacht van drugstransporten, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld.

Naast de fruithandelaar uit Rotterdam (NL) gaat het om een medewerker van het fruitbedrijf en tussenpersonen, meldt de Nederlandse politie.

Zij worden ervan verdacht de invoer van honderden kilo’s drugs in Nederland via containers mogelijk te hebben gemaakt. Ook worden zij ervan verdacht via het legale bedrijf crimineel geld te hebben wit gewassen.

Het onderzoek naar de fruithandelaar startte naar aanleiding van verdachte geldtransacties. Maandenlang verzamelden rechercheurs informatie rond de fruithandelaar en werd gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in zijn ondermijnende praktijken. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door ontsleutelde Encrochat berichten.

Tijdens het onderzoek kwamen de andere verdachten in beeld. Het gaat om drie mannen van 57, 50 en 41 jaar en een vrouw van 29 jaar. Zij zijn maandag 9 en dinsdag 10 november aangehouden en vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Bij zoekingen bij de verdachten en het bedrijf werd onder meer 15.000 euro aan contant geld gevonden. Ook zijn vier zeer dure horloges in beslag genomen. .

Foto ter illustratie.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…