fbpx

Fruithandelaar en drie zakenrelaties aangehouden wegens drugstransporten en witwassen geld

GFC NIEUWS- Deze week hield de politie een eigenaar van een fruitbedrijf en enkele van zijn zakelijke contacten aan. De drie mannen en een vrouw worden verdacht van drugstransporten, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld.

Naast de fruithandelaar uit Rotterdam (NL) gaat het om een medewerker van het fruitbedrijf en tussenpersonen, meldt de Nederlandse politie.

Zij worden ervan verdacht de invoer van honderden kilo’s drugs in Nederland via containers mogelijk te hebben gemaakt. Ook worden zij ervan verdacht via het legale bedrijf crimineel geld te hebben wit gewassen.

Het onderzoek naar de fruithandelaar startte naar aanleiding van verdachte geldtransacties. Maandenlang verzamelden rechercheurs informatie rond de fruithandelaar en werd gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in zijn ondermijnende praktijken. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door ontsleutelde Encrochat berichten.

BEKIJK OOK
“Wateroverlast heeft extreme gevolgen voor Suriname”

Tijdens het onderzoek kwamen de andere verdachten in beeld. Het gaat om drie mannen van 57, 50 en 41 jaar en een vrouw van 29 jaar. Zij zijn maandag 9 en dinsdag 10 november aangehouden en vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Bij zoekingen bij de verdachten en het bedrijf werd onder meer 15.000 euro aan contant geld gevonden. Ook zijn vier zeer dure horloges in beslag genomen. .

Foto ter illustratie.