fbpx
Friends of Green Suriname: Behoud de Cultuurtuin!

GFC NIEUWS- Wij, FOGS, Friends of Green Suriname, zijn Surinaamse bedrijven, die projecten ondersteunen die gericht zijn op de natuur met haar biodiversiteit en het bieden van duurzame ontwikkelingskansen aan de daarvan afhankelijke, en vaak kwetsbare gemeenschappen.

De FOGS is een initiatief van Conservation International Suriname. Deze, en voorheen aangesloten bedrijven hebben sinds 2014 op vele manieren bijgedragen aan duurzame ontwikkeling en hebben bewezen een grote accelerator te zijn voor projecten die overeenkomen met hun bedrijfsdoelen, en de visie en missie van CI-Suriname.

CI-Suriname’s missie is dat Suriname haar natuurlijke rijkdommen moet benutten, de nationale ontwikkeling moet afstemmen op de internationale kansen die zich voordoen rond ecosysteemdiensten, en Suriname als het groenste land ter wereld moet blijven bestempelen, waardoor een motor van groei en duurzame economische ontwikkeling wordt gecreëerd.

Met verontrusting is dan ook kennisgenomen van het feit dat grote delen van de Cultuurtuin deels of geheel verkaveld worden ten behoeve van woningbouw, zonder de stakeholders en/of de samenleving te betrekken.

De Cultuurtuin is een uniek stukje bos, met een grote historische, ecologische, culturele en recreatieve waarde. Dit park vol flora en fauna is een trekpleister voor toeristen, vogelliefhebbers, bomen- en plantenkenners en van educatieve waarde voor onderzoekers en studenten.

Wij vragen dat de verantwoordelijke ministeries deze vernietiging van ons erfgoed een halt toeroepen en op gepaste wijze maatregelen treffen ter behoud hiervan.

Namens de Friends of Green Suriname, waaronder de onderstaande bedrijven:

DA Drogisterijen N.V.
Surinaamse Brouwerij N.V.
Cirkel Group Torarica Holding
N.V. VSH Community Fund
GOw2 Energy Company N.V.
Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.
Republic Bank (Suriname) N.V.
PPS N.V.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…