Free Data voor afstandsonderwijs geïntroduceerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Het telecommunicatiebedrijf Telesur heeft zijn nieuwste dienst ‘Free Data voor afstandsonderwijs’ geïntroduceerd.

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag als eerste burger van het land, met een druk op de knop, de nieuwe dienst gelanceerd.

De effecten van de wereldwijde coronapandemie zijn ook in Suriname voelbaar. De noodzaak om op afstand onderwijs te volgen is hierdoor enorm toegenomen.

Directeur Mike Antonius van Telesur zegt dat toegang tot internet essentieel is om onderwijsprocessen hun voortgang te laten vinden.

De Telesur-topman benadrukt dat de digitale kloof zo klein mogelijk gemaakt moet worden.

“De jeugd heeft uitdagingen met betrekking tot de digitale ontwikkeling. Wanneer wij zeggen dat de jeugd de toekomst is van morgen, moeten wij dan ook investeren in de ontwikkelingskansen van onze jongeren.”

“Het onderwijsproces zal nu normaal voortgang kunnen vinden, zodat wij de toekomst van de jeugd kunnen veiligstellen”, aldus directeur Antonius.

President Santokhi is ingenomen met de samenwerking met Telesur. Hij zegt dat Suriname enorme potentie heeft als het gaat om moderne technologie.

“Dit is een prachtige kans, dat wij nu afstandsonderwijs beter kunnen implementeren naar de samenleving. Een land ontwikkel je met onderwijs. Covid-19 is een uitdaging, maar ook in deze zorgwekkende dagen zijn er mogelijkheden”, aldus het staatshoofd.

BEKIJK OOK MER GFC NIEUWS: Getrouwde vrouwen halen mannen in met vreemdgaan

Volgens hem is afstandsonderwijs een hele cultuuromslag. “Hier wordt je geïndividualiseerd om les te volgen.”

Het staatshoofd heeft Telesur eerder gevraagd om gratis wifi te brengen naar alle scholen.

“Er zijn randvoorwaarden waaraan wij nu werken, om de kosten te reduceren. Telesur heeft alvast een stevig fundament gelegd.”

“Het is geweldig dat we in tijden van crisis onze kinderen kunnen voorzien van free data. Wij werken nog verder aan andere projecten met betrekking tot gratis data”, ging regeringsleider verder.

President Santokhi zegt dat wij als natie in staat zijn om samen problemen op te lossen.

Minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana merkt op dat het ministerie van TCT haar faciliterende rol zal vervullen.

“Vandaag wordt met de launch van ‘Free Data voor afstandsonderwijs’ bewezen dat ondanks de uitdagende tijden waarin wij verkeren, wij er voor de jongeren zijn”, aldus de bewindsman.

Minister Jubithana beklemtoont dat wij ons land moeten ontsluiten.

“Wij kunnen ons niet permitteren om achter te blijven. Een goede internetverbinding voor afstandsonderwijs is van eminent belang. Wij moeten niet vergeten om ook de rurale gebieden te ontsluiten.”

De TCT-bewindsman spreekt zijn waardering uit naar Telesur voor haar wilskracht en toewijding om invulling te geven aan dit project.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur accentueerde dat leerlingen en studenten langer dan een jaar geen les hebben kunnen volgen op een adequate manier.

De bewindsvrouw gaf verder aan dat er vele inspanningen zijn gepleegd om het onderwijs te laten continueren. De samenwerking met Telesur is er één van de vele inspanningen.

“De echte grote oplossing is er nog niet, maar met meerdere kleine oplossingen kunnen we onze leerlingen en studenten garanderen van onderwijs”, zei de Onderwijsminister.

De bewindsvrouw herinnerde eraan dat de president vanaf zijn aantreden de nadruk heeft gelegd op ‘Free Data’ voor scholieren.

De minister sprak enorme waardering uit naar de onderwijsgevenden die zich steeds blijven inzetten op creatieve en innovatieve manieren om het onderwijsproces voortgang te laten vinden.

Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukt dat de aanhoudende coronapandemie de wereld ervan bewust heeft gemaakt dat wij op een andere manier verder moeten gaan.

“Ik kan niet voldoende benadrukken hoe belangrijk onderwijs is voor de ontwikkeling van Suriname. Elk kind moet maximale ontwikkelingskansen krijgen, ongeacht zijn achtergrond.”

“Ook kinderen van de verre districten en het achterland mogen niet verstoken worden van onderwijs”, zegt de voorzitter van de ministerraad.

De samenwerking tussen de regering en Telesur is een symboliek van hoe wij het land uit de crisis moeten halen.

“Ik bedank alle actoren die hebben gewerkt aan de totstandkoming van dit project in het bijzonder Telesur, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.”

Overige berichten