fbpx

Franse presidentiële afgezant op bezoek in Suriname

Een speciale afgezant van president Macron van Frankrijk, Dominique Voynet, vertoeft in Suriname voor een oriëntatiebezoek. De gesprekken concentreren zich rond de samenwerking op het gebied van gezondheidszorg en het grensoverschrijdend verkeer tussen Suriname en Frans-Guyana.

Verschillende veldbezoeken zijn afgelegd naar onder andere het Albina Hospitaal, RGD-klinieken in Albina en Moengo, Medische Zending, het Academisch Ziekenhuis, het Country Coordinating Mechanism Suriname (CCM) en de PAHO vertegenwoordiging.

Woensdag was er een werkbespreking met minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Stuart Getrouw van Justitie en Politie, Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en functionarissen van de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

Dit bezoek zal resulteren in de identificatie van gezamenlijke activiteiten die ontplooit kunnen worden en het treffen van effectieve en efficiënte maatregelen op het gebied van gezondheidszorg ten behoeve van burgers in Suriname en het Frans-Guyana.(GFC)

Naar meer berichten...