fbpx

Franse douane oriëntatiemissie in Suriname

Minister Gillmore Hoefdraad heeft in april van dit jaar een bespreking gehad met vertegenwoordigers van het ministerie van Economie en Financiën en de douane in Frankrijk.

Tijdens deze bespreking is er van gedachten gewisseld over ondersteuning en mogelijke samenwerking bij het aanschaffen van scanners ten behoeve van de douane. Naar aanleiding hiervan werd er een tegenbezoek gebracht aan ons land door een Franse oriëntatiemissie met aan het hoofd Thomas Marx, Regional financial counselor.

Verder bestond deze missie uit: de heren Alexis Lopes, Regional Director of Customs French Guiana en Patrick Mihoub, non-resident Customs Attaché. Vanuit de Franse ambassade werd deze delegatie ondersteund door ambassadeur Antoine Joly, Etienne de Souza.

BEKIJK OOK
Opvang Afghanen in het kader van buitenlands politie internationale solidariteit

De missie had als eerste een bespreking gehad met minister Hoefdraad. Verder zijn ook besprekingen gevoerd met de leiding van de Douane, de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Handel, Industrie en Toerisme, Veiligheidsdiensten en de Centrale Bank van Suriname.

Het ligt in de bedoeling dat partijen de geplande samenwerking verder zullen uitwerken.