fbpx
Franse autoriteiten voorbereid op implementatie ordening personenverkeer Albina – St Laurent

Op woensdag 22 februari werd de reguliere veiligheidsmeeting gehouden tussen de districtscommissaris van Marowijne, Freddie Daniel en de Sous-préfet van St Laurent du Maroni, Claude VO-DINH, met de vertegenwoordigers van de gewapende machten van beide landen gehouden te St Laurent.

Deze vergadering wordt maandelijks belegd ter versterking van de samenwerking tussen Suriname en Frans- Guyana en de intensivering van het contact tussen de autoriteiten van het grensdistrict Marowijne en Frans- Guyana.

De Fransen gaven tijdens deze gelegenheid aan dat er reeds voorzieningen zijn getroffen voor de implementatie van de ordening van het personen verkeer Albina – St Laurent vice versa.

Volgens hen bestaat er reeds een aanmeer faciliteit te St Laurent, waar de boten naartoe gedirigeerd zullen worden. Het ongecontroleerd aanmeren aan de Franse oever zal hiermee aan banden worden gelegd, menen de Fransen. Hierna zal er een system worden gecreëerd voor het laden en lossen van goederen aan de Franse kant.

Verder zullen de boten die de route onderhouden om de twee jaren worden gekeurd door een commissie die speciaal hiervoor is ingesteld. De boten zullen dan voorzien worden van een naambord en een keuringsnummer.

De Fransen geven aan dezelfde werkwijze, als de Surinaamse autoriteiten, te zullen hanteren bij de uitvoering van de op handen zijnde ordeningsmaatregelen.

De generaal van overzeese gebieden van Frankrijk heeft in het kader van de samenwerking ook de overhandiging gedaan van een aluminiumboot met een 85 pk buitenboordmotor aan de districtscommissaris van Marowijne.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…