fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Franse Ambassadeur bespreekt samenwerkingsmogelijkheden met Brunswijk

GFC NIEUWS- De Franse ambassadeur, Antoine Joly, en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben dinsdag tijdens een gesprek gesproken over de uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Frans-Guyana.
Brunswijk gaf aan dat de banden tussen beide landen versterkt moeten worden, gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier wonen op het Frans grondgebied. Het verstevigen van de banden tussen beide landen kan bijdragen aan de ontwikkeling, van vooral de jeugd. Het streven is er opgericht dat Frans Guyana en Suriname in de toekomst activiteiten kunnen ontwikkelen gericht op de jeugd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
De vp vroeg ook speciale aandacht voor de skallians die door werkzaamheden het water vervuilen in de omgeving waar de Surinaamse gemeenschappen hun bestaan hebben opgebouwd en daardoor ook het woon – en leefgenot verstoren. Ook het reguleren van de oversteek van Albina naar St. Laurent vice-versa vereist extra aandacht.
De ambassadeur kon zich terug vinden in de verzoeken van de vp en opperde ook het idee om bijvoorbeeld het ontwikkelen van een border kaart, waardoor de mensen legaal de oversteek kunnen doen en daardoor de overheden van beide landen een betere controle hebben. Op deze manier zou de illegale oversteek die nu nog plaatsvindt, geminimaliseerd of stopgezet worden.

OOK INTERESSANT
Oudste Pterosaurus-fossielen ooit ontdekt in Australië