fbpx
Franse ambassadeur bespreekt actuele politieke situatie met NPS-voorzitter

GFC NIEUWS- Op verzoek van de ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly, vond deze week in Grun Dyari een gesprek plaats met de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

In dat gesprek kwamen diverse onderwerpen aan de orde waaronder de huidige politieke situatie en de komende verkiezingen in Suriname.

Belangrijk onderwerp is geweest de situatie aan de oost grens van Suriname, waar Rusland meer wilde weten over de reden waarom de Fransen heel hard opgetreden hebben tegen Surinamers in dat gebied.

Naar voren is gekomen dat er meer overleg dient plaats te vinden om calamiteiten in de toekomst te vermijden en dat er behoefte is om gezamenlijk op te treden in dat gebied.

In deze gaat het om de milieuproblemen door onder andere de kleinschalige goudmijnbouw sector en de aanverwante gevolgen die schadelijk zijn voor de omgeving.

Rusland kon zich terug vinden in de benadering dat het gebied niet slechts als een grensgebied beschouwd moet worden.

Er is een grote zorg omtrent het gebruik van kwik en andere vormen van milieuvervuiling, welke geen grenzen kent. Ook het feit dat een grote groep personen in dat gebied woonachtig is en zowel aan de Surinaamse als de Franse kant hun woonomgeving hebben brengt met zich mee dat speciale aandacht van beide zijden wordt besteed om de ontwikkeling van het gebied op een verantwoorde manier ter hand te nemen.

De Franse ambassadeur gaf aan dat met een gezamenlijke aanpak, zoals een goedwerkende gemengde commissie, er middelen vrijgemaakt kunnen worden om Suriname te helpen bij een verantwoorde productie van onder meer milieuvriendelijke goudwinning in dat gebied. Hierdoor zouden de mogelijkheden voor het toerisme ter hand kunnen worden genomen.

Partijen besloten zich in te zullen zetten voor een goede samenwerking vanuit beide zijden, ook na de verkiezingen die in 2020 zullen plaatsvinden in Suriname.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…