fbpx
Frans-Guyana worstelt met snelle toename coronabesmettingen, evacuatie patiënten gestart

GFC NIEUWS- Ons buurland Frans-Guyana worstelt al enkele weken met een snelle toename van het aantal coronagevallen.

1 juli bedroeg het aantal besmette personen 4.268, terwijl 16 personen bezweken zijn aan het virus.

Vanwege overbelasting van de ziekenhuizen is gestart met de evacuatie van coronapatiënten met militaire vliegtuigen naar Franssprekende Caribische landen in de regio.

Intussen zijn meer dan 500 personen (535) in Suriname sinds 13 maart positief getest op Covid-19. 13 personen zijn omgekomen, terwijl 8 patiënten worden verpleegd op de ICU. Daartegenover staat dat 242 personen zijn genezen. Het aantal actieve gevallen is 280.

Buurland Guyana heeft 248 bevestigde gevallen, 116 zijn hersteld en 13 sterfgevallen.

Buurland Brazilië heeft 1,45 miljoen bevestigde coronagevallen, 827.000 zijn hersteld en 60.713 sterfgevallen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.