fbpx

Frankrijk is ook van migranten, zeggen migranten tijdens bezetting De Gaulle Airport

Redactie GFC Nieuws — De Fransen moeten vooral niet denken dat Frankrijk alleen van hun is: “Iedereen heeft het recht om hier te zijn!” Dat was een van de leuzen die honderden ‘Zwarte Hesjes’ scandeerden toen zij Charles de Gaulle Airport zondag bezetten.

De Zwarte Hesjes is een protestbeweging van migranten. Zij hadden met ongeveer 500 personen een terminal van het vliegveld ingenomen.

De groep eiste een gesprek met premier Édouard Philippe om te praten over het stopzetten van deportaties en “legalisering voor een ieder”.

Het protest was georganiseerd door de migrantensteungroep La Chapelle Debout. Zij zeiden dat zij zichzelf de ‘Zwarte Hesjes’ noemen in navolging van de protestbeweging Gele Hesjes die al maanden in Frankrijk demonstreert.

BEKIJK OOK
Ouders vermoorde Sumanta Bansi bezoeken plek waar resten dochter zijn gevonden

De demonstranten eisten een legale status, een ontmoeting met Philippe om te praten over de asielpolitiek en een gesprek met de leiding van Air France.

Zij willen dat de luchtvaartmaatschappij stopt met deelname op welke wijze dan ook aan het uitvoeren van deportaties. Een delegatie van Air France zei na een ontmoeting met de groep dat hun grieven zullen worden doorgegeven aan het management.