fbpx
Frankrijk is ook van migranten, zeggen migranten tijdens bezetting De Gaulle Airport

Redactie GFC Nieuws — De Fransen moeten vooral niet denken dat Frankrijk alleen van hun is: “Iedereen heeft het recht om hier te zijn!” Dat was een van de leuzen die honderden ‘Zwarte Hesjes’ scandeerden toen zij Charles de Gaulle Airport zondag bezetten.

De Zwarte Hesjes is een protestbeweging van migranten. Zij hadden met ongeveer 500 personen een terminal van het vliegveld ingenomen.

De groep eiste een gesprek met premier Édouard Philippe om te praten over het stopzetten van deportaties en “legalisering voor een ieder”.

Het protest was georganiseerd door de migrantensteungroep La Chapelle Debout. Zij zeiden dat zij zichzelf de ‘Zwarte Hesjes’ noemen in navolging van de protestbeweging Gele Hesjes die al maanden in Frankrijk demonstreert.

De demonstranten eisten een legale status, een ontmoeting met Philippe om te praten over de asielpolitiek en een gesprek met de leiding van Air France.

Zij willen dat de luchtvaartmaatschappij stopt met deelname op welke wijze dan ook aan het uitvoeren van deportaties. Een delegatie van Air France zei na een ontmoeting met de groep dat hun grieven zullen worden doorgegeven aan het management.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.