Franklin Essed Stadion krijgt facelift

Het Franklin Essed Stadion in Suriname krijgt een facelift. De stadionbanken worden vervangen door in totaal 2500 kuipstoelen en de dakbedekking is aangepakt. Het is ook de bedoeling dat de oude speakerboxen van het stadion worden vervangen.

Tegelijkertijd is men bezig met de bouw van een nieuwe tribune, deze komt achter de dugouts te staan. Deze tribune zal voorzien worden van ruim 1000 kuipstoelen.

SVB-voorzitter John Krishnadath zegt dat het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion, zoals het officieel heet, als back-up van het André Kamperveen Stadion dient. Het André Kamperveen (AK)- Stadion zal gesloopt worden en er zal op dezelfde plek een nieuw nationaal stadion komen.

De planning was om het AK-Stadion eerder vorige maand af te breken, maar de financiën hiervoor zijn nog niet vrijgemaakt. Het Franklin Essed Stadion wordt dan de back-up met de minimale vereisten van de FIFA. Zo komt er naast de nieuwe tribune een ruimte voor de reservespelers, het medisch team, de masseur en de dopingcontroleurs.

Het werk moet op 30 september opgeleverd worden. Het project wordt gefinancierd door de FIFA met een budget van USD 1.047.800.

Overige berichten