Fox News: VS stopt financiële hulp aan aantal Mexicaanse landen

Redactie GFC Nieuws — Tv-zender Fox News onthulde in de talkshow Fox & Friends dat Donald Trump zal snijden in de financiële hulp aan “3 Mexicaanse landen”. Hoewel het netwerk snel excuses aanbood voor de blunder, weerhield dat het internet niet de zender te overladen met hoon.

Trump vindt dat El Salvador, Guatemala en Honduras te weinig doen om te voorkomen dat hun burgers naar Amerika vluchten. Meestal steken die via Mexico de Amerikaanse grens over.
Hij stopt daarom de financiële hulp aan deze drie landen. Fox was het, zoals vaker, roerend eens met Trump.

Terwijl de presentatoren daarover keuvelden, verscheen onderin het beeld een chyron (brede banner onderin het scherm) waarop de maatregel werd aangekondigd: “Trump bezuinigt op Amerikaanse hulp aan 3 Mexicaanse landen”.

Het trio gaf de flater ruimhartig toe: “Nu willen we iets verduidelijken en corrigeren dat eerder in de show gebeurde”, zei co-host Ed Henry later. “We hadden een onnauwkeurig plaatje op het scherm terwijl we het over dit zelfde verhaal hadden.

We willen alleen maar ophelderen, de financiering wordt afgesneden voor de drie Midden-Amerikaanse landen. Onze excuses voor de fout – het had nooit moeten gebeuren.”