fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Fotowedstrijd “Energie besparen is de trend” gelanceerd

Een schone en gezonde leefomgeving zijn essentieel voor de volksgezondheid en de weerbaarheid van mens, dier en plant op lange termijn. Ons leven, en is nauw verbonden met een andere fundamentele bron voor leven en ontwikkeling namelijk: energie. Energie besparen is de trend, gekoppeld aan de uitdagingen voor hernieuwbare energie en energie efficiëntie biedt dus mogelijkheden voor foto-indrukken uit onze woonomgeving, in de natuurlijke omgeving, op de werkplek en in de publieke sfeer.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van EBS en diverse vertegenwoordigers uit het werkveld. Er zal gelet worden op de interpretatie van het onderwerp, de techniek en de presentatie. De uitslag wordt op zaterdag 10 november bekendgemaakt via de media. De foto’s zullen landelijk worden gebruikt om het bewustzijn op het gebied van energie te stimuleren.

Tijdens de grootste energiebeurs kunnen jongeren spelenderwijs ook meedoen aan diverse energiespellen. Daarnaast zijn er optredens van de Mystikals, brassbands en comedians.

OOK INTERESSANT
Nog geen meldingen bij MZ van ziekte als gevolg van cyanide

De energiebeurs die zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 oktober op het Lalla Rookh complex is kosteloos toegankelijk voor jong en oud. Bij de diverse stands kan men kennis maken met producten en diensten uit het bedrijfsleven en de publieke sector.

Suriname is al op de ‘groene markt’ en zal met deze beurs inzichtelijk maken welke mogelijkheden er zijn in ons land en elders en hoe deze worden benut. Het genereren van groene energie om het klimaat te beheersen plaatst ons land in een stabiele positie om als gedegen gesprekspartner te fungeren tijdens de wereld klimaatconferentie.

De energiebeurs is bestemd voor studenten, consumenten, onderwijsinstituten, ondernemers en overheidsorganisaties. Efficiënt omgaan met energie kan op diverse manieren in de eigen thuis en/of werk situatie.