Fotomodel vindt het ‘verbazingwekkend dat God ons lichaam aanstootgevend zou vinden’

Het Belgische fotomodel Marisa Papen snapt niets van alle ophef. Want wat is er nu zo bijzonder aan dat zij naakt poseerde dichtbij de Klaagmuur, in de Oude Stad Jeruzalem?

Rabbi Shmuel Rabinovich veroordeelde de fotoshoot en beschreef Papen’s “provocerende poses” in de buurt van de Hakotel hama’aravi, de Westmuur of Westelijke Muur, als een “beschamend incident”.

Hij noemt het “betreurenswaardig” en zegt dat haar actie “de heiligheid van de plek en de gevoelens van hen die de heilige plaatsen bezoeken, beledigt”.

Papen had zich laten fotograferen met zowel de voor joden heilige Westmuur als de Rotskoepel, naast de Al-Aqsamoskee, op de achtergrond, met als toetje een paaldansact op een vlaggenmast waaraan de Israëlische vlag wappert.

Zij zegt dat het haar bedoeling was om “de muren af ​​te breken die [zijn gebouwd] om onze zwervende zielen op deze planeet op de een of andere manier onder controle te houden.”

Donderdag noemde zij het op Facebook verbazingwekkend “dat mensen die geloven dat een God ons lichaam heeft geschapen (ja, inclusief borsten en onze privé-delen), kunnen denken dat de huid beledigend is.

Dus leg me uit, God schiep ons en besloot toen dat onze lichamen aanstootgevend of ‘slecht’ zijn …?” Zij riep haar critici op om “outside the box” te denken, “of moet ik zeggen, outside the book”.

Foto: Facebook | Website